#13 Vakantie in eigen land: Overijssel

Vakantie in eigen land: Overijssel

Zoek je veelzijdigheid in je vakantie? Dan is Overijssel de juiste provincie voor jouw vakantie in eigen land. Met 25 gemeentes van Zwolle tot Deventer en van Almelo tot Enschede valt er dan ook voldoende te doen in de vakantie en ga je je zeker vermaken. Wij vertellen je graag wat je echt niet mag missen.

📌 Venetië van het noorden
Als eerst beginnen wij met het ‘Venetië van het noorden’. Giethoorn een waterstreek dorp in de kop van Overijssel. Huur een fluisterboot met picknickmand en vaar door het mooie pittoreske dorpje terwijl je geniet van de lekkernijen. Je kan er makkelijk heen met de fiets of wandel door de straatjes en bezoek de kleine winkeltjes, galarieën of volg een leuke workshop. Geniet van een oer Hollandse lunch en sluit de dag af met een diner aan het water.

📌 Nationaal Park Weerribben-Wieden
Dit is met ruim 10.000 hectare het grootste aaneengesloten laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa, en dit vind je gewoon in Overijssel. Hoe gaaf klinkt dat?! Je kan er namelijk van alles vinden: een labyrint van plassen, meren, slootjes en wat denk je van de mysterieuze moerasbossen? Water en land wisselen zich hier ook af, waardoor er genoeg leefruimte is voor allerlei soorten planten en dieren. Huur een bootje en kijk rustig om je heen naar de prachtige natuur. Liever iets actiever? Ga dan met een kano of supboard het water op. Er zijn genoeg fiets- wandel- en vaarroutes om je een dag te vermaken. Om op adem te komen ga je naar een terrasje of restaurant.

📌 Een dagje vol avontuur
Geen zin om de natuur in te gaan, maar ben je op zoek naar avontuur? Dan is Hellendoorn of Slagharen zeker een aanrader. Of je nu wel of geen kinderen hebt, een dagje naar een pretpark is altijd leuk! Hellendoorn is een avonturenpark met 30+ attracties en diverse shows. Bij Slagharen ga je naar een themapark ‘Het wilde westen herkennen’, Slagharen heeft naast hun attracties en shows ook een waterpark met glijbanen, vergeet dus zeker je zwemkleding niet.

🛒 Shoppen
Wil je in je vakantie shoppen voor een nieuwe garderobe of wil je jouw huis restylen? Dan ben je in Overijssel ook op de juiste plek met deze winkelsteden:
📍 Deventer; een sfeervolle winkelstad, met knusse straatjes, leuke en unieke winkels. En tussen het shoppen door kan je genieten van de historische charme van Deventer en neem af en toe een gezellig terrasje.
📍  Zwolle; deze stad is niet goed voor je portemonnee, hier kan je heerlijk shoppen. In de Sassenstraat vind je creatieve woonwinkels en in de Diezerstraat kan je de bekende modeketens vinden. Ben je klaar met winkelen beklim eens de Peperbus voor een fenomenaal uitzicht. Of wil je het water op? Dit is ook mogelijk, huur een sloep en vaar door de Zwolse grachten. Aan het einde van de dag trek? Dan kan je helemaal opgaan in de haute cuisine keuken van De Libreije. Uiteraard zijn er nog genoeg andere lekkere restaurants.📍 Enschede; dit is dé winkelstad van Overijssel. Je kan er een dagje uitgebreid shoppen met een mix van internationale modeketens en lokale zaken. In de straten Zuiderhagen en Havenstraatpassage vind je trendy boetiekjes en woonwinkels. Ben je geslaagd met shoppen? Dan kan je een heerlijk Twents biertje drinken en een hapje eten op de Oude markt.
📍 Hengelo; waarschijnlijk niet de eerste stad waar je aan denkt om te gaan shoppen, maar het zal je verbazen hoeveel leuke winkels er in de binnenstad te vinden zijn. In het centrum worden bekende winkels afgewisseld met lokale boetiekjes, leuk voor de afwisseling toch? Heb je ondertussen zin in wat lekkers gekregen van al dat winkelen? In Hengelo kan je ook heerlijk eten.
📍 Kampen; deze mag zeker niet in het lijstje ontbreken. Naar eigen zeggen heeft Kampen de langste winkelstraat van Overijssel. De monumentale Hanzestad heeft een prachtige oude binnenstad met hippe boetiekjes afgewisseld met woonwinkels en zelfs exclusieve speciaalzaken. Bezoek af en toe ook een zijstraatje zoals de Geerstraat en Broederstraat, hier vind je een aantal leuke winkeltjes. Toe aan een shoppauze? In het midden van de winkelstraat vind je de Plantage (horecaplein), maar je kan ook de mooie stad vanaf het water bekijken met een rondvaart.

😍 Specialiteiten in Overijssel

Als je in Overijssel bent moet je het volgende hebben geproefd:
✦ De beste boter vind je in regio Twente
✦ Achterhoekse kaneelbeschuit
✦ Deventer koek
✦ Zwolsche balletjes
✦ Gerstenat uit Overijssel
✦ Kamper paling

En zo zijn er nog heel veel dingen waar je van zult smullen op vakantie in Overijssel.

Wist je dat wij ook een vestiging hebben in Zwolle? Wil je dus werken in Overijssel, dan hebben wij de leukste vacatures voor jou! 

Volg ons op Facebook en LinkedIn voor de nieuwste updates!