#14 Vakantie in eigen land: Zuid Holland

Vakantie in eigen land: Zuid-Holland

Zuid-Holland ligt in het westen van Nederland en het is zeker de moeite waard om hier op vakantie te gaan. De grootste stad is dan wel Rotterdam, maar de hoofdstad van de provincie Zuid-Holland is Den Haag. In Zuid-Holland zijn er vele culturele instellingen en activiteiten te bezoeken zoals: theaters, musea, culturele verenigingen, archieven, centra voor de kunsten, amateurkunst en dergelijke. Zuid-Holland heeft alles wat je wensen kunt. Van prachtige steden naar steden met een rijke cultuur en zelfs strand. Hier geven je graag wat tips voor wat je kan doen in Zuid-Holland.

📷 Musea
Wij geven je graag een aantal musea die je kan bezoeken voel je vrij om op ontdekkingsreis te gaan.
➠ Corpus in Oegstgeest; wandel door het menselijk lichaam en ontdek alles over de werking van ons lijf.
➠ Louwman museum Den Haag; hier vind je de oudste privécollectie auto’s, bijeengebracht door twee generaties van de familie Louwman.
➠ Madurodam Den Haag; Nederland in miniatuur zien.
➠ Museum Prinsenhof Delft; In Museum Prinsenhof Delft, een uniek monumentaal gebouw en voormalig Hof van Willem van Oranje, beleef je de Nederlandse geschiedenis.

Naast deze geweldige musea zijn er nog 219 musea die je kan bezoeken in Zuid-Holland, dus mocht je er van houden kan je hier een paar dagen mee vullen.

🐘 Pretparken en dierentuinen
Even iets anders beleven door naar een pretpark of dierentuin te gaan? In Zuid-Holland heb je voldoende keus om dat te gaan doen.
◈ Duinrell Wassenaar; een fantastische pretpark met het aansluitende Tikibad.
◈ Diergaarde Blijdorp; dit is de meest bezochte dierentuin van Nederland.
◈ SEA LIFE; hier ervaar je de mysterieuze onderwaterwereld, waar verschillende onderwaterdieren leven.
◈ Avifauna; dit is een dierenpark dat geheel in het teken staat van exotische vogels.

🔦 Voor de avonturier
Zijn bovenstaande activiteiten niets voor jou en ben jij een echte avonturier dan hebben wij ook aan jou gedacht met de volgende activiteiten:
➥ Ontdek het oer-Hollandse landschap in een Renzy.
➥ Ga skydiven bij ‘The flying Dutchmen’ in Rotterdam.
➥ Kan jij niet wachten tot het weer mogelijk is om te skiën of snowboarden?  In Den Haag kan je bij De Uithof en SkiDiscovery indoor skiën en snowboarden.
➥ Ben je niet bang voor grote hoogtes? Ga dan abseilen of tokkelen vanaf de Euromast.

🍴 Specialiteiten uit Zuid-Holland
In Zuid-Holland kan je ook specialiteiten vinden die je nergens zo kan krijgen als daar. Wat niet echt traditioneel is, maar echt is ontstaan in Rotterdam, is; de kapsalon. Verder kan je Strawberry Gold nemen, een heerlijke zuivere likeur die wordt gemaakt van Schiedamse brandewijn en aardbeien. Of heb je ooit van de Katwijker knip gehoord? Dit is een heerlijk zoet koekje die ook wel bekend staat als Janhagel.

Naast al deze leuke tips, kunnen wij je ook nog helpen aan een nieuwe uitdaging in dit deel van Nederland.

Check onze vacatures en volg ons op Facebook en LinkedIn voor de nieuwste updates!