#18 Leuk werk moet je creëren

Leuk werk moet je creëren

Soms worden wij overspoeld door situaties in het werkveld. Het ene is nog niet voorbij of het andere komt er al aan. Misschien moet je werken met die collega waar je niets mee hebt of is de uitdaging in je werk verdwenen. Wat de reden ook is waardoor je werk niet meer leuk is, het is niet de bedoeling dat je met tegenzin naar je werk gaat. Voor elk probleem is er een oplossing en dat is niet altijd ontslag nemen of het afstoten van werkzaamheden. Maar wat kun je dan wel doen? In plaats van surfen op vakantiewebsites, het bedenken van smoesjes om morgen niet te hoeven werken, kun je je energie gebruiken om je tijd wat constructiever te besteden met onderstaande adviezen:

📢 Neem de verantwoordelijkheid
Als we voor omstandigheden anderen de schuldgeven, leggen we simpelweg ons geluk in de handen van een ander. Zolang je de oorzaak blijft zoeken buiten jezelf, zul je eigenlijk nooit tot de juiste oplossing komen. Zodra jij je houding verandert zal je merken dat er beweging komt in de situatie, neem het heft in eigen hand.

📢 Wees vriendelijk en optimistisch
Vriendelijk gedrag is helemaal gratis en kan echt verandering brengen. Voor een ander, maar ook voor jezelf. Daarnaast zijn er genoeg pessimisten, daar hoef jij niet bij te horen. Dit maakt je werk ook echt niet leuker. Kies voor jezelf om optimistisch in het leven te staan. Dit zal je werk echt leuker maken.

‘’Optimisme is geen recept voor zelfbedrog. De wereld kan verschrikkelijk en wreed zijn, en tegelijk mooi en overvloedig. Dit zijn twee waarheden. Er zit niets tussenin, het gaat erom welke waarheid jij op de voorgrond van je leven wilt zetten’’ -  Lee Ross

📢 Beloon jezelf
Soms wachten wij tot dat iemand anders ons beloont, maar waarom zou je? Jezelf belonen heb je namelijk zelf in de hand. Daarom moet je het ook zeker doen. Verwen jezelf en koop iets leuks of iets lekkers en geniet ervan. Je hebt het verdiend!

📢 Relativeer je problemen
Wij kunnen situaties in ons hoofd soms erger maken dan het is. Maar stel jezelf altijd de vraag: ‘is het over 1 jaar nog steeds net zo belangrijk als nu?’. Als dat niet het geval is, moet je niet te veel energie verliezen door je te ergeren aan dingen die er eigenlijk helemaal niet toe doen. Je energie kan je beter richten op je taken en collega’s waar je het leuk mee hebt. Kort gezegd geniet en je ziet de wereld van een andere kant.

📢 Creëer een (nieuwe) uitdaging
Uiteindelijk moet je je werk toch echt zelf leuk maken. Dus kijk eens om je heen en bedenk waar je echt blij van wordt en bespreek het met je baas. Misschien gaat het om een anderen functie? Een cursus? Een leuke klus? Door dit met je baas te bespreken ontwikkel je niet alleen nieuwe kennis, maar kan je ook aftasten waar jouw talenten liggen. Hoe meer tijd je besteed aan dingen die jij leuk vindt en waar jij blij van wordt, hoe leuker je werk zal worden. Win-win situatie.

Met bovenstaande adviezen kun je van je baan jouw droombaan maken. Toch op zoek naar iets nieuws? Wij helpen je graag bij het vinden van de baan die bij jou past.

Volg ons op Facebook en LinkedIn voor de nieuwste updates!