#2 Schilderen als een prof

Schilderen als een professionele schilder


🖌 Tip 1: Bedenk vooraf goed wat je allemaal wilt schilderen. Dit klinkt gek, maar vaak worden er onderdelen overgeslagen en daarmee te weinig verf gekocht. Dit levert ergernis op. Je wilt immers je klus graag afronden. 

🖌 Tip 2: Bereid je werkzaamheden goed voor en maak een boodschappenlijstje. Je kunt met behulp van de verfwijzer precies bekijken wat je allemaal nodig hebt voor de klus.

🖌 Tip 3: Bestel ook materialen die het schilderen aangenamer maken zoals: Handschoenen om geen vieze handen te krijgen, verhuisfittingen wanneer je in een nieuw huis aan het werk gaat (meestal 's avonds als het donker is) professionele kwasten (aanrader), kwastenreiniger etc.

🖌 Tip 4: Bestel grondverf altijd in de eindkleur. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar zien nog heel vaak dat grondverf in de kleur wit besteld wordt. Wanneer je de grondverf in de eindkleur bestelt scheelt dit aanzienlijk in de dekking van de eindlaag en dus ook in de hoeveelheid verf die je gebruikt.

🖌 Tip 5: Fixeer altijd nieuwe ondergronden bij muurverf. Fixeer heft de zuigende werking van de ondergrond op en daardoor ontstaat er geen baanvorming in het te schilderen muurwerk. Tevens is het verbruik van de muurverf dan ook stukken lager.

🖌 Tip 6: Neem voor de schilderklus niet te grof schuurpapier. Schuren wordt vaak onderschat, maar is bijna het belangrijkste van de hele klus. Vroeger schuurde men met P180 of lager (grover) tegenwoordig is het beter om met P180 of hoger te schuren. Vooral als een verflaag nog redelijk goed is en 1 of 2 keer aflakken volstaat, gebruik dan P220 of hoger. Matteren volstaat in dit geval prima! Je voorkomt ook nog eens lelijke schuurkrassen die zichtbaar blijven. Wanneer de oude verflagen slecht zijn dien je zwaarder geschut in te zetten om de oude verflagen weg te krijgen.

🖌 Tip 7: Bestel altijd de betere kwaliteit verf. Dat geldt voor zowel muurverf als voor lakverf. Goedkoop is bijna altijd duurkoop en dit zie je terug in de kwaliteit. Schilderen is voor de meeste mensen een klus die ze liever even uitstellen, daarom kun je dan beter voor de wat betere kwaliteit kiezen.

🖌 Tip 8: Zorg ervoor dat je altijd goed klim materiaal in huis hebt. Er is niets zo vervelend om niet het bovenste deel van een deur te kunnen schilderen, omdat je trap te kort is. Je probeert dan toch wat met een bierkratje of iets dergelijks, maar zult dit altijd terug zien in het eindresultaat. Of erger, je valt met je trap.

🖌 Tip 9: Zorg bij de verwerking van watergedragen lakken dat de temperatuur in huis ''normaal'' is. Voorkom tocht, want dit zorgt ervoor dat de verf (te) snel droogt. Zet een oppervlak vet op, dus met voldoende verf. Vervolgens goed verdelen over de te rollen baan. Daarna in 1 of 2 keer goed afrollen verticaal en vervolgens afblijven! Water gedragen verf droogt sneller dan synthetische en daarom kan je er niet eindeloos in blijven rollen.

🖌 Tip 10: Zoek je nog schilderskleding?
Kijk dan op www.bedrijfskledingwebshop.eu