#25 Word een betrokken medewerker

Word een betrokken medewerker!

Wat is eigenlijk een betrokken medewerker? Die kan je makkelijk herkennen aan de volgende eigenschappen: altijd bereid om anderen te helpen, enthousiast richting de klant en kritisch naar zichzelf toe, draagt bij aan een positieve werksfeer binnen de organisatie en toont initiatief om de organisatie te verbeteren.

Misschien denk je nu: ‘Zo, dat is een hele boel!’, maar het werkt in je voordeel, want zulke mensen wil je graag binnen een organisatie houden. Als organisatie is het ook belangrijk om jouw medewerkers betrokken te laten zijn. Een aantal voordelen hiervan zijn: 

1. Trotse medewerker die de organisatie aanbeveelt bij anderen;

2. Betrokken medewerkers zijn energieker en zetten zich in voor de werkgever en organisatie;

3.
Halen het beste uit zichzelf;

4.
Voelen zich sneller betrokken bij het succes van de organisatie;

5.
Deze medewerkers voelen vaker enthousiast en zijn daardoor productiever.En wat zit er voor jou in als je een betrokken medewerker wordt?
De laatste jaren is er een afnemende trend voor de betrokkenheid van de werknemers bij hun werkgever. Maar dit zorgt niet voor goede gevolgen:

◈ 60% van de werknemers die niet betrokken zijn, merkt een
    negatieve invloed op hun privéleven;

◈ 63% geeft de werkgever de schuld;

◈ 56% ziet geen doorgroeimogelijkheden.

Dus wat er voor jou inzit is, is dat je positiever wordt, waardoor je beter je best gaat doen. Dit heeft vervolgens een positief effect op jouw privéleven. Klinkt dit niet heel goed?
Wees niet bang om vragen te stellen aan je werkgever. Op het moment dat jij vragen stelt kan de werkgever jou een duidelijke uitleg geven, waarom bepaalde beslissingen worden genomen. Soms krijg je inderdaad niet alle antwoorden, maar laat op z’n minst blijken dat jij geïnteresseerd bent.

Zoals je het ziet is het belangrijk dat betrokkenheid van beide kanten komt. Zowel de werkgever als de werknemer moeten hier samen aan werken voor een succesvolle en gezonde samenwerking.

Wij bij Marnic uitzendbureau zijn ook altijd bezig om zo betrokken mogelijk te zijn bij onze medewerkers. Ben jij op zoek naar een betrokken werkgever? Kijk gerust tussen onze vacatures en solliciteer!

Volg ons op Facebook en LinkedIn voor de nieuwste updates!