#27 Door Corona je baan kwijt?

Door corona je baan kwijt?
Laat je omscholen naar de techniek!

Waarschijnlijk heb je het zelf ook al gemerkt; door de coronacrisis is de arbeidsmarkt in een hele korte tijd erg veranderd. Ben jij door de coronacrisis zonder werk komen te zitten? Misschien moet je het gaan overwegen om jezelf te laten omscholen naar de techniek. Of ben je het zat om elke dag achter een bureau te moeten zitten en wil je je omscholen naar een baan waar je minder zitvlees voor nodig hebt, ook dan kan je aan de slag in de techniek.

Waarom de techniek?
De uitkeringsinstantie UWV brengt vaak cijfers naar buiten over krapte op de arbeidsmarkt. Daaruit blijkt dat er een personeelstekort is in de techniek, bouw en logistiek. Dat betekent dat er ondanks de coronacrisis in veel gevallen nog meer dan genoeg goede baankansen zijn. Dit zijn nu de top-5 beroepen waar er een groot personeelstekort in is:

  1. Machinemonteurs
  2. Medewerkers in de afbouw (glaszetters, timmerlieden, stukadoors en schilders)
  3. Elektriciens en elektronicamonteurs
  4. Vrachtwagenchauffeurs
  5. Logistiek- en productiemedewerkers.

In bovenstaande beroepen hebben wij bij Marnic uitzendbureau altijd vacatures openstaan door heel Nederland. Dus heb je gevoel voor techniek en gaat je interesse daar naar uit. Neem eens contact met ons op of neem kijkje op werk.nl, informeer naar de mogelijkheden die je hebt. Vaak ben je binnen 1 jaar wel (om)geschoold en zo vergroot je je kans op het vinden van een baan.

Deze beroepen bieden het minst kans om werk te vinden
Er zijn ook banen waar het heel moeilijk is om een baan te vinden, namelijk; administratie, facilitair en sociaal werk. Wat het moeilijk maakt is dat sommige van deze beroepen te maken hebben met: digitalisering en automatisering, hierdoor verdwijnt (een deel van) het werk en nemen de baankansen af.  Door de coronacrisis zijn de volgende branches erg getroffen: horeca, cultuur en reisbranche. Dit komt door de contactbeperkende maatregelen of het wegvallen van de vraag. Hierbij is het dan ook een idee om naar de mogelijkheden te gaan kijken om je te laten omscholen naar een baan waar wel meer kansen in zijn.

En nu…
Mocht je snel aan de slag willen, dan zijn er genoeg vacatures die goede kansen bieden om aan de slag te gaan. De bouw en installatie zijn na de lockdown grotendeels weer opgestart. Sterker nog sommige werkzaamheden zijn naar voren gehaald, waardoor de vraag naar technisch geschoolde vakmensen weer groter is. Ben jij meer een buiten mens met groene vingers? De vraag in de agrarische-groene sector gaat onverminderd door volgens het onderzoek van het UWV. Weet je niet welke beroepen hieronder passen? Denk dan een aan hoveniers en boomverzorgers. 

En denk je nu: ‘Ja, ik ga de techniek in!’, kijk dan eens tussen onze vacatures en voor vragen neem gerust contact met ons op.

Volg ons op Facebook en LinkedIn voor de nieuwste updates!