#30 Discriminatie

Discriminatie, hoe gaan wij er mee om?

Discriminatie is het onterecht verschil maken in hoe mensen worden behandeld. Dit kan op basis van heel veel dingen zoals je nationaliteit, ras, leeftijd, levensovertuiging, geslacht etc.. Helaas speelt dit probleem ook in onze samenleving. Er zijn mensen die het meer ervaren dan de andere, maar wij als Marnic uitzendbureau zijn volledig tegen discriminatie.

❌ Komt discriminatie nog wel voor?
Als je jezelf deze vraag stelt, dan heb je het waarschijnlijk niet eerder ervaren, gelukkig. Wij hopen dat het zo blijft. Discriminatie komt in Nederland helaas nog vaak genoeg voor in allerlei vormen. De politie heeft onderstaande cijferrapport van 2019 over discriminatie openbaar gemaakt:

In bovenstaande tabel, kan je zien dat het bij sommige onderwerpen gelukkig minder is geworden, maar bij sommigen is het ook meer geworden.
Wij hopen dat het op een dag helemaal weg is. Wij zijn goed bewust van dit maatschappelijk probleem en dragen daarom ons steentje bij.

❌ Wij zeggen ‘nee’ tegen discriminatie
Als Marnic uitzendbureau zijn wij gericht om alle werkzoekenden een eerlijke kans op werk te geven. Tijdens onze werving en selectie behandelen wij de werkzoekenden gelijk, zij worden uitsluitend beoordeeld op criteria die functie-gerelateerd zijn. Wij proberen om een werkklimaat te creëren waar iedereen elkaar met respect behandeld. Hiervoor hebben wij ons eigen
anti-discriminatie beleid bij werving en selectie.

❌ Jij kan ook wat doen tegen discriminatie
Mocht je horen dat iemand een discriminerende opmerking maakt, dan mag je daar gerust iets van zeggen. Zo weet de ander dat jij discriminatie niet accepteert. Als je zo rustig mogelijk blijft, kan je de andere laten nadenken over wat hij of zij heeft gezegd. Werkt dat niet? Dan kan je weglopen of laten merken dat je geen zin hebt om zulke opmerkingen te horen. Zo maak jij duidelijk dat jij niet achter discriminatie staat. 

Wil jij bij een werkgever werker die ‘nee’ zegt tegen discriminatie?
Kijk tussen onze vacatures en solliciteer. Mocht je meer informatie willen over de vacatures, neem dan contact met ons op.

Volg ons op Facebook en LinkedIn voor de nieuwste updates!