#32 Stagelopen bij Marnic Deel 2

Onze stagiaires vertellen

Op dit moment zijn er drie stagiaires aan de slag bij Marnic uitzendbureau. Zij vertellen jou graag over hun ervaringen!

Sebnem: Voor mijn opleiding als junior accountmanager is het van belang dat ik commercieel bezig ben. Ik ben daarom voornamelijk bezig met acquisitie. Dat houdt in, het bellen van bedrijven om te kijken of het (potentiële) klanten kunnen zijn. Daarnaast heb ik administratieve taken die vooral in UB+ worden uitgevoerd, dat is een speciaal systeem gemaakt voor uitzendbureaus. Ook geeft mijn stagebegeleider mij regelmatig andere kleinere opdrachten die tussendoor uitgevoerd moeten worden. Verder krijg ik de tijd om verslagen voor school te maken. De stage sluit goed aan bij mijn opleiding en alles wat ik vorig jaar op school heb geleerd wordt nu toegepast in de praktijk.

Het leuke aan mijn stageplek is dat ik veel te leren krijg van mijn stagebegeleider. Zo leer ik hoe ik commercieel ingesteld moet zijn en hoe ik beter kan omgaan met klanten. Daarnaast is er plek om fouten te maken, mijn stagebegeleider zegt altijd ‘van fouten kan je alleen maar leren’. Daarom vind ik vind Marnic uitzendbureau een goed bedrijf om stage te lopen, mijn begeleider vindt het belangrijk dat ik hier iets leer en alle kerntaken die ik moet leren kan ik hier leren.

Jedidja: Ik volg de opleiding juridisch administratief dienstverlener, het is de bedoeling vanuit mijn studie dat ik secretariële taken uitvoer. Administratieve taken zijn goed uit te voeren binnen Marnic, zo ben ik veel bezig in UB+, hier moet ik cv’s, kandidaten en klanten invoeren. Ook ben ik bezig met het opstellen van contracten en opdrachtbevestigingen. Het juridische deel van mijn studie vind ik nog wel een beetje lastig om in te vullen bij Marnic, ik heb natuurlijk te maken met cao’s en de regelgeving daaromheen, maar mijn taken zijn meer van administratieve aard.  

Omdat mijn taken elke week anders zijn is de afwisseling groot, dit vind ik erg leuk aan mijn stage. Naast mijn administratieve taken leer ik ook andere vaardigheden zoals het maken van social media posts en het voeren van telefoongesprekken met klanten en uitzendkrachten. Dit zijn eigenlijk niet de taken die bij mijn studie passen, maar maken mij op professioneel gebied wel sterker waar ik later meer aan ga hebben.

Tom: Ik ben vanaf september voor een half jaar te vinden bij Marnic Zwolle. Ik volg de studie bedrijfskunde en heb als opdracht meegekregen om de processen van Marnic in kaart te brengen, aan mijn persoonlijke competenties te werken en vooral lekker meewerken in het bedrijf. Mijn opdracht is goed uit te voeren in mijn vrije tijd, maar ik krijg binnen Marnic ook de vrijheid om af en toe tijdens werktijden hiermee bezig te gaan. Dit is ook gelijk een punt wat ik erg fijn vind aan mijn stage bij Marnic, de vrijheid die je krijgt in het invullen van jouw taken en werkzaamheden. Al vanaf de eerste dag dat ik binnen kwam lopen bij Marnic werd ik gezien als volwaardig werknemer en heb ik mij, mede daardoor, gelijk thuis gevoeld. Ik kreeg direct taken die een normale werknemer ook zou krijgen. In het begin was dit natuurlijk wel even wennen, maar ik heb het idee dat ik hier juist veel van heb geleerd.

Het team waarmee ik op kantoor zit bestaat uit de vestigingsmanager (mijn stagebegeleidster) en twee intercedenten. Ik merk dat ik het fijn vind om in een klein team te werken, je weet namelijk precies wat er in het bedrijf speelt en je wordt uitgedaagd om mee te denken over beslissingen die binnen Marnic genomen moeten worden.

Ben jij enthousiast geworden en nog op zoek naar een stageplek passend bij je opleiding. Neem dan gerust eens contact met ons op.
Niet op zoek naar een stageplek, maar naar een baan dan hebben wij een groot, afwisselend aanbod voor je.

Volg ons op Facebook en LinkedIn voor de nieuwste updates!