#37 Goede voornemens

Goede voornemens

Laten we eerlijk zijn, elk jaar opnieuw maken we goede voornemens. Je weet dat je aan het einde van het jaar vaak denkt: ‘Oh ja! Dat zou ik nog ondernemen of doen’. En tóch ga je ze maken, omdat je het een kans van slagen gaat geven. Nieuw jaar, nieuwe doelen, dat is je motto voor dit jaar. Weet je wat bijzonder is? Wij houden het nog wel paar weken vol, maar niet het hele jaar. Het wordt tijd om het op de juiste manier aan te pakken.

✔️ Hoe moet je het niet doen?
Ja, misschien is het handig om even stil te staan waarom goede voornemens vaak niet lukken. Goede voornemens zijn namelijk 9 van de 10 keer veel te groot. Denk eens aan: 5x per week sporten, meer boeken lezen, 10 kilo afvallen, meer tijd maken voor vrienden of familie en dit moet allemaal gebeuren zonder te stressen. Dit zijn allemaal onrealistische doelen die wij aan het eind van december goede voornemens noemen. Deze doelen zorgen hoogstwaarschijnlijk alleen maar voor meer stress en hier worden onze drukken levens, helaas niet leuker van.

✔️ Betekent dit dan helemaal geen goede voornemens?
Nee, dit betekent simpel weg dat jouw goede voornemens realistisch moeten zijn. In plaats van het vinden van oplossingen van je problemen – die toch niet haalbaar zijn – kan je beter kleine gewoontes oppakken die jou gaan helpen om in een positieve spiraal te komen. Dit zijn dan simpele dingen die je kan doen, waardoor je leven leuk kan worden. Begin bijvoorbeeld met het positief formuleren van je goede doelen. In plaats van te zeggen ‘ik ga minder snoepen’ kan je beter zeggen ‘ik ga gezonde snacks eten’ of in plaats van ‘ik ga komend jaar niet meer gestrest zijn’ kan je beter zeggen ‘ik hou 2 avonden in de week vrij, waarin ik tijd heb voor mezelf’.

✔️ Hierbij een aantal voornemens waar jij misschien iets mee kan:

⭐️ Leren van een nieuwe taal.
      Vandaag de dag wordt de combi van Nederlands en Engels eigenlijk al niet
      meer als meertalig gezien.
⭐️ Je telefoon niet mee naar bed meenemen.
      Hiermee zorg je ervoor dat je uitgerust bent en het is ook nog eens goed
      voor je gezondheid. Win-win situatie.
⭐️ Inplannen van denksport of meditatie.
      Hiermee worden je hersenen scherp gehouden. Je kan gaan puzzelen of
      lekker mediteren. Zo neem je ook nog eens tijd voor jezelf, klinkt niet
      slecht toch?
⭐️ Maandelijks iets nieuws proberen.
      Veranderingen kosten tijd, je kan er ook voor kiezen om het hele jaar leuk
      te houden voor jezelf. Ga actief opzoek naar iets nieuws. Ga de ene maand
      bijvoorbeeld vaker wandelen en de andere probeer je een
      muziekinstrument. Je kan ook een maand gebruiken om nieuwe recepten
      te proberen.

Is jouw goede voornemen het vinden van een nieuwe baan die past bij je passie en talenten? Wij helpen je hier graag bij. Kijk tussen de vacatures of neem gerust contact met ons op.

Volg ons op Facebook en LinkedIn voor de nieuwste updates!