#4 Hoe word je interieurbouwer

Hoe word je interieurbouwer?

 

Als (scheeps) interieurbouwer werk je aan unieke projecten. Geen opdracht is gelijk. In het ontwerp is rekening gehouden met de wens en de smaak van de klant. En natuurlijk met de ruimte waarin een meubel komt te staan en de functie die het heeft. Jij houdt hier rekening mee. Je bent  verantwoordelijk voor het maken van interieurs op locatie of je bent werkzaam binnen een werkplaats, waar je projecten volgens tekening maakt. Als interieurbouwer moet je vanzelfsprekend een zeer goed oog hebben voor detail. Interieurbouwen is millimeterwerk, daarom is het noodzakelijk om het juiste gereedschap te hebben voor het vereiste werk. Je kent alle houtsoorten en je weet welke je moet kiezen voor de kleur. Je bent creatief, handig en goed in rekenen.

Je werkt niet alleen met hout, omdat voor interieurs ook andere materialen gebruikt kunnen worden zoals fineer, glas, kunststof, plakfolie en metaal.  

Interieurbouwers werken in meubelmakerijen, bij interieurbouwbedrijven en bedrijven voor scheepsinterieurbouw. Het is een prachtig beroep waarmee je je goed kan onderscheiden op de arbeidsmarkt. Er is altijd werk voor interieurtimmerlieden. Als je vragen hebt over dit mooie beroep, bel ons dan! Zo nodig brengen we je in contact met een ervaren (scheeps) interieurbouwer.