#42 Krappe arbeidsmarkt

Krapte op de arbeidsmarkt

Het is je vast niet ontgaan, we lezen het momenteel bijna overal en iedere dag: er is krapte op de arbeidsmarkt! Maar wat houdt dat nou eigenlijk in en wat betekent het voor jou en je kansen op een baan.

Een krappe arbeidsmarkt houdt simpelweg in, dat er meer vraag is dan aanbod. Werkgevers hebben vele vacatures, maar kunnen deze niet invullen met de juiste vakkrachten. Een krappe arbeidsmarkt leidt tot grote personeelstekorten, dan liggen de banen vast voor het oprapen voor iedereen. Dit zal vast je eerste gedachte zijn, helaas is dat toch niet helemaal het geval. Ben jij een technicus dan zijn er vele vacatures voor je, maar voor een administratief medewerker ligt dit toch iets anders.Krappe en ruime arbeidsmarkt.
Werk jij in een specifieke branche en ben je schilder of jachtenbouwer dan zijn er meer dan voldoende banen voor jou! Werkgevers zitten te springen om jouw talent en vakmanschap. Dit is te zien in de aanbiedingen van het salaris, een bonus of secundaire voorwaarden. Ben jij bijvoorbeeld baliemedewerker, bankmedewerker of telefoniste dan is het aanbod een stuk lager. Dit komt met name doordat er meer mensen beschikbaar zijn in deze branche. Hierdoor aas je dus met meer tegelijk op dezelfde baan en is de kans op een succesvolle sollicitatie juist kleiner.

Kansrijke beroepen
Volgens het UWV maak je het meeste kans op een leuke baan in onder andere de detailhandel, horeca en zorg & welzijn. Er zijn diverse banen op verschillende instapniveaus. Je hoeft dus niet voor iedere baan eerst jaren te studeren om een switch te maken.
Wil jij ook graag een nieuwe uitdaging of een switch maken naar een andere branche. Neem dan eens contact met ons op. Samen kijken we naar jouw kwaliteiten & wensen en gaan op zoek naar een passende job waar jij helemaal op je plek zal zijn.