#7 Vakantie in Corona tijd

Vakantie in Corona tijd

Voor velen zit een vakantie in het buitenland er dit jaar misschien even niet in. Dat is jammer, maar er zijn gelukkig genoeg alternatieven om de vakantieperiode tot een leuke en welbestede tijd te maken. Met een beetje inspanning word je vakantieperiode een stuk vrolijker en aangenamer.
Hierbij een aantal tips die je kunnen helpen bij het beleven van een prettige vakantieperiode, ondanks het aanwezige coronavirus en de daarmee samenhangende beperkende maatregelen.

📢 Vakantie in het buitenland
Vakantie in het buitenland kan weer, maar dat betekent niet dat het zonder risico’s is. De overheid heeft inmiddels op hoofdlijnen reisadviezen afgegeven en er is sprake van een voorzichtige versoepeling. Zo verandert voor een aantal landen vanaf 15 juni het advies van code oranje (vakantiereizen afgeraden) naar code geel (vakantiereizen mogelijk, let op risico’s).
Hou goed de website www.nederlandwereldwijd.nl in de gaten. Op deze site vind je alle actuele informatie over alle landen. Download de reis-app van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en zet de pushberichten aan. Zo ontvang je, ook tijdens je vakantie, de meest recente informatie over het Nederlandse resiadvies en kan je bij calamiteiten snel handelen. 

 

📢 Vakantie in eigen land
Naast het verblijven in een andere plaats, kun je natuurlijk ook andere activiteiten doen zoals het bezoeken van musea, bijvoorbeeld het Rijksmuseum in Amsterdam of het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Daarnaast kun je ook attractieparken bezoeken, zoals Walibi Holland en de Efteling. Of maak eens een leuke stedentrip in Nederland en ontdek mooie plekjes in eigen land. Sinds 1 juni is er gelukkig weer meer mogelijk en vanaf
1 juli mogen ook de campings weer echt open, pak eens de tent en bezoek de Waddeneilanden of Zeeland. Uiteraard kun je ook kiezen voor meer luxe in een resort. Nederland heeft veel te bieden, ga eens op avontuur!

 

📢 Knap je huis op
Heb jij thuis een project waar je nog niet aan hebt kunnen werken? Grijp nu de kans om dat te doen, wij verzekeren je dat je er enthousiast van wordt als je het achter de rug hebt. Het opknappen van je huis is een productieve taak. Het geeft je huis ook een vleugje van je eigen persoonlijkheid. En na afloop kun je met een bevredigend gevoel lekker achterover leunen en genieten.

 📢 Maak van je tuin, je eigen paradijs
Een andere mogelijkheid om je vakantieperiode welbesteed door te brengen is je voor- en/of achtertuin om te toveren in een paradijs. Pak de benodigde gereedschappen en ga aan het werk, verander je tuin in een hang-out waar je met je vrienden ‘s avonds lekker kunt borrelen en barbecueën. Of verander je tuin in je eigen moestuin, waar je heerlijk je eigen salades uit kunt maken. Richt je tuin opnieuw in met mooie planten en bloemen, waarbij je rekening houdt met bijen en vlinders. Wees creatief!

 

📢 Leren in de vakantie
Het klinkt misschien niet direct aantrekkelijk, maar doe een cursus of studie. Maak je kennis up-to-date, ontdek een nieuw beroep of wordt een specialist in je eigen vakgebied. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een online cursus pakket bij websites zoals Udemy. Er is veel informatie online beschikbaar.
Je bent immers nooit te oud om te leren. Misschien zoek je dan ook wel een andere job, kijk dan hier

📢 Werken in de vakantie
Het laatste alternatief is je vakantie werkend door te brengen. Het is misschien minder aanlokkelijk, maar je kunt dan wel sparen voor een bijzondere vakantie in 2021 of je koopt er iets leuks van.